Sonja Olsson

Jag har alltid varit hundtokig, men det dröjde till 1965 innan jag hade möjlighet att skaffa egen hund. Då var jag  27 år, gift och hade två barn på 5 och 2,5 år.
Det blev bedlingtonterriern Pia (Agneta i stamtavlan) och sedan dess har det varit bedlingtonterrier och inget annat!
Pia hade visserligen  valpar två gånger,  1967 och 1969, men efter henne finns inget bevarat. Några år senare köpte jag Blue Jennifer (sedermera med prefixet Top Crystal's). Hon blev stammor till min kennel och mor till min första egenuppfödda champion: SoNUCH Danilo, senare med prefixet Opalens, det kennelnamn jag erhöll 1974. På den tiden måste man ha vissa utställningsresultat för att få kennelnamn, alltså inte bara köpa det som nu!
Jag har under åren haft sammanlagt 25 valpkullar med totalt 72 valpar.  Samtliga härstammar i rakt nedstigande led från Blue Jennifer. Av dem har 32 blivit champions av olika nationaliteter, svenska, norska,  finska och italienska, samt nordiska och internationella. En champion till har jag förhoppning om, men sedan är det troligen slut på min uppfödargärning.
Tiden går och inget varar för evigt, men jag har goda förhoppningar om att kenneln skall leva kvar i händerna på min dotter Anneli Linnér och min synnerligen goda vän Lena Westholm, som båda är delägare i kenneln.

Jag anser nu att jag är lite för gammal för att ha valpar hemma och valparna som kommer nu finns hos Lena i Älvängen. Men jag är nära involverad pratar gärna valpar och bedlingtonägande. 

sonja@opalenskennel.se

070 440 30 79

Anneli Linnér

Anneli är dotter till Sonja har  borderterriern Iza och bedlingtonterriern Zelma hemma. Kanske kommer det Opalens Borderterriers så småningom.

 

anneli@opalenskennel.se

Lena Westholm

Har haft bedlingtons sen 1988. Har mestadels haft hanar som det tränas agility med. Har haft en grabb som var med i agilityns början då det inte fanns dagens klassystem och två grabbar som sprungit klass III. Har idag tikarna Xena och Belle samt hanen Zingo och hemma. Gick in i kenneln 2014.

 

lena@opalenskennel.se

                                                                                            070 378 77 22

 

Dela den här sidan